Zapisy Online!
Nasza oferta
Kucharz

Kierunek: Kucharz 512001

Kwalifikacja:

TG.07. Sporządzanie potraw i napojów

Szkolny plan nauczania:


L.p. Obowiązkowe zajęcia edukacyjne Semestr Razem
I II III
Zajęcia w kształceniu zawodowym teoretycznym
1 Bezpieczeństwo i higiena pracy 20     20
2 Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej 20     20
3 Komunikacja personalna i społeczna 15     15
4 Język angielski zawodowy 20 30   50
5 Zasady żywienia człowieka 30 20   50
6 Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych   20 20 40
7 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 55 60 70 185
8 Ekonomika i organizacja zakładów gastronomicznych     20 20
Ogólna liczba godzin 160 130 110 400
Zajęcia w kształceniu zawodowym praktycznym
11 Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów 30 90 130 250
Ogólna liczba godzin 30 90 130 250
Całkowita liczba godzin obowiązkowych zajęć edukacyjnych 190 220 240 650
Praktyka zawodowa       0
Egzamin potwierdzajacy kwalifikację TG.07. odbywać się będzie po semestrze III


Realizujemy podstawy programowe MEN.

Nauka trwa 1,5 roku, tj. 3 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym.
Wystawiamy zaświadczenia do ZUS.

 

Warunki rekrutacji

W  NOVA naukę możesz rozpocząć  od semestru jesiennego (wrzesień) lub od semestru wiosennego ( luty). Nabór prowadzimy przez cały rok!

 

W każdym momencie możesz zapisać się do naszych szkół i placówek, również na wyższe semestry, jeśli uczyłeś się wcześniej w szkole, która nie spełniła Twoich oczekiwań. 

Nie czekaj do ostatniej chwili, bo o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Przyjmujemy bez egzaminów wstępnych.

Aby zapisać się do jednej ze szkół/ placówek NOVA przyjdź do naszego biura lub wypełnij formularz  zamieszczony na stronie.

Przy zapisie gwarantujemy minimum formalności.

Doradzamy przy wyborze zawodu.

 

Uwaga! Można również uzyskać świadectwo z kwalifikacji i zaświadczenie o ukończeniu kursu po gimnazjum lub ośmioletniej szkole podstawowej.

 

Potrzebne  dokumenty:

- oryginał świadectwa ukończenia szkoły niższego szczebla (duplikat, odpis lub kserokopia potwierdzona notarialnie),

- 2 zdjęcia (format legitymacyjny),

- zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy ( o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki),

- podanie o przyjęcie (na druku szkoły) lub formularz zamieszczony na stronie,

- dowód osobisty do wglądu.

 

Ograniczona liczba miejsc ZAPISZ SIĘ JUŻ TERAZ

 

Kucharz sporządza różnego rodzaju potrawy, ciasta, napoje, desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych  i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych. Planuje i organizuje pracę w kuchni.

Praca: Po ukończeniu możesz pracować w restauracjach, hotelach i innych publicznych miejscach żywienia, na statkach, w pociągach i prywatnych domach. Masz też możliwość założenia własnej działalności gospodarczej. 

 

Po uzupełnieniu kwalifikacji o T.15 oraz wykształcenia średniego można uzyskać tytuł Technik żywienia i usług gastronomicznych.

 
na górę
Newsletter //bądź na bieżąco

© 2014 NOVA.PL Wszystkie prawa zastrzeżone.

Niniejsza strona nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. NOVA CE Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość zmian bez podawania przyczyn. Oferta różni się w zależności od miasta. NOVA Centrum Edukacyjne Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (00-023) przy ul. Widok 8, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem 0000467126, o kapitale zakładowym w wysokości 5.000 PLN, NIP 5252558974, REGON 146748188