Szef Kuchni
NOVA POLICEALNA SZKOŁA PROMOCJI KADR
SPECJALNOŚĆ |
SZEF KUCHNI (KUCHMISTRZ) |
343402 |
SPECIALITY |
CHEFS |
3434 |
|
Uzyskany tytuł: Szef kuchni
Do zadań szefa kuchni należy nie tylko przygotowywanie dań i koordynowaniem pracy kucharzy, ale również układanie menu, dobór odpowiednich składników, produktów oraz zarządzanie budżetem przeznaczonym na wydatki spożywcze.
Tryb: zaoczny - zajęcia odbywają się w soboty i niedziele co dwa tygodnie.
Po ukończeniu kierunku szkoły Słuchacz może podjąć zatrudnienie w:
- restauracjach,
- firmach cateringowych,
- barach.
Przy zapisie potrzebne będą:
· świadectwo ukończenia szkoły średniej (oryginał, odpis, duplikat lub kopia),
L.p.
|
Obowiązkowe zajęcia edukacyjne |
Semestr I |
Semestr II |
Razem |
1 |
Wyposażenie
techniczne zakładów gastronomicznych |
20 |
|
20 |
2 |
Technologia
gastronomiczna z towaroznawstwem |
50 |
|
50 |
3 |
Działalność
gospodarcza w gastronomii |
20 |
|
20 |
4 |
Język
angielski w gastronomii |
20 |
|
20 |
5 |
Diety |
|
20 |
20 |
6 |
Jadłospisy
dla różnych odbiorców |
|
20 |
20 |
7 |
Kuchnie
wybranych regionów Polski |
|
40 |
40 |
8 |
Kuchnie
międzynarodowe |
|
40 |
40 |
9 |
Kultura
i etyka zawodu |
|
10 |
10 |
Razem |
110 |
130 |
240 |